Снимка: novini.bg Вчера на заседание на Министерски съвет бе взето решение

...
Снимка: novini.bg Вчера на заседание на Министерски съвет бе взето решение
Коментари Харесай

Представиха новите генерали в армията

Снимка: novini.bg 

Вчера на съвещание на Министерски съвет бе взето решение да се предложи на президента на Република България издаване на укази за произвеждане на нови генерали. Днес хората, които бяха гласувани са тук. Това сподели министърът на защитата Красимир Каракачанов по време на представянето на новите генерали, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Началникът на защитата генерал-лейтенант Андрей Боцев е показал персонално на премиера Бойко Борисов предложенията, стана ясно от думите на военния министър. „ Разговаряхме по тематиките, свързани със сигурността и районите към нас, плановете за рационализация, някои от потребностите на Българската войска “, сподели Каракачанов.

Ген. Андрей Боцев посочи, че за освобождение от длъжността заместник-началник на защитата и от военна работа е препоръчан генерал-лейтенант Пламен Атанасов заради навършване на пределна възраст. За неговия пост е препоръчан генерал-майор Димитър Илиев, който ще бъде създаден в генерал-лейтенант.

Бригаден военачалник Иван Ортоманов е препоръчан за освобождение като шеф на дирекция „ Операции и подготовка “ в МО, за назначение като заместник-командир на Корпуса за бързо развръщане на НАТО в Солун и за почитане със звание генерал-майор. За шеф на дирекция „ Операции и подготовка “ и почитане със звание бригаден военачалник е препоръчан полк. Маргарит Михайлов, сега заместник-началник на щаба на Сухопътните войски.

Полк. Васил Лазаров е препоръчан за длъжността консултант на Върховния главнокомандващ на въоръжените сили по военната сигурност, както и за почитане със звание бригаден военачалник.

Бригаден военачалник Иван Лалов е препоръчан за освобождение от длъжността пълководец на 3-а авиационна база, за назначение за заместник-командващ на Съвместното командване на силите и за почитане със звание генерал-майор. Да заеме овакантената служба пълководец на авиобазата, както и за почитане със звание бригаден военачалник е препоръчан сегашният заместник-командир въз основата полк. Димитър Петров.

За назначение за заместник-командир на Военноморски сили и почитане със звание флотилен адмирал е препоръчан капитан І сан Георги Пенев, сега шеф на щаба на Военноморски сили.

Каракачанов посочи, че има още трима военни, препоръчани за генерали, само че те не могат да участват, заради осъществяване на задължения зад граница.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР